Provider

SPIE

0
Overall Provider
Performance Score
Voorgaande editie: 7.4
0
PPS Score
Voorgaande editie: 7.4
Organisatie informatie
Organisatie:SPIE Building Solutions BV
Algemeen directeur:Evert Lemmen
Moederorganisatie:SPIE Nederland
Algemeen directeur:Lieve Declercq
Omzet wereldwijd:Euro 6,97 mld.
Aantal medewerkers in Nederland:2.400
Aantal medewerkers wereldwijd:48.000
Aantal landen actief:38
Website:www.spie-nl.com
Aanbod sourcingsmodellen:Multi Services, PPS
Voorbeeldorganisaties:Rijksvastgoedbedrijf, HTC, KLM
Gewonnen contracten:Schiphol, TU Delft
Net promoter score
Detractors
0%
Passives
0%
Promoters
0%
Kerncompetenties
  1. Mensgericht
  2. Dienstverlenend
  3. Efficiënt
  4. Betrokken
  5. Teamwork/samenwerken
  6. Resultaatgericht
  7. Analytisch
  8. Besluitvaardig
  9. Communicatief
  10. Innovatief
Organisatie omschrijving

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE groep, dé onafhankelijke Europese leider in Multi technische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland adviseert en begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. Met bijna 6.000 medewerkers verspreid over 41 locaties, is SPIE Nederland de grootste Multi technische dienstverlener in Nederland.

SPIE Building Solutions is van oorsprong een beheer-, onderhoudsbedrijf en bouwbedrijf dat heeft ontwikkeld tot integrale service organisatie. Enerzijds hebben zij de keten verlengd door behalve installatie- en bouw ook het onderhoud van gebouwen uit te voeren, anderzijds leveren zij door te participeren in DBFMO-constructies ook soft services in samenwerking met soft services leveranciers. Door deze integrale aanpak is het mogelijk om te denken vanuit de levenscyclus van een gebouw. SPIE Building Solutions richt zich met haar dienstverlening op commercieel en maatschappelijk vastgoed (o.a. kantoorgebouwen), mobiliteitsknooppunten (bijvoorbeeld luchthavens of stations), de zorgmarkt, het onderwijs, cleanrooms en laboratoria. Hierbij ligt de focus met name op het leveren van toegevoegde waarde door het inzetten van kennis, vakmanschap en technologie. Daar waar zij mogelijkheden zien om te innoveren gaan ze nieuwe samenwerkingen aan.

Professionalisering, verduurzaming en digitalisering

SPIE Building Solutions BV wil de dingen die ze doen zo goed mogelijk doen. Dit streven hebben ze ondergebracht in een programma (‘Impact’) waarbij ze zich onder andere richten op het realiseren van aansluiting op de klantbehoefte, het verhogen van de klanttevredenheid, het professionaliseren van processen en het trainen van medewerkers. Daarnaast lopen er twee focuspunten parallel aan dit programma: verduurzaming en digitalisering, waardoor continu wordt gekeken naar mogelijkheden tot verbetering en innovatie. Op het gebied van verduurzaming willen zij impact maken door zich onder andere te richten op de energietransitie, circulariteit en een gezond gebouwklimaat. Qua digitalisering ontwikkelt SPIE Building Solutions BV door naar datagedreven dienstverlening. Zij zijn actief bezig om losse databronnen als het Building Information Model (BIM), sensoren en gebruikersinformatie samen te brengen in een digital twin: een kopie van gebouwen, dienstverlening etc. met daarin alle digitaal beschikbare data. Hierin speelt ook het in eigen beheer ontwikkelde dataplatform PULSE Core een belangrijke rol.

Integrale organisatie met landelijke dekking

SPIE Building Solutions is een integrale organisatie waar bouw- en installatietechniek onder één dak zijn samengebracht. Zij adviseren klanten en zijn betrokken bij zowel de ontwerpfase, als de realisatie- en beheerfase. Daarnaast leveren ze in samenwerking met soft services partners integrale facilitaire dienstverlening, waarbij zij eindverantwoordelijk zijn voor zowel hard- als soft services. SPIE Building Solutions BV heeft een landelijke dekking, waardoor zij ook klanten met locaties door het hele land kunnen ondersteunen.

Visie op internationalisering

SPIE Building Solutions BV richt zich alleen op de Nederlandse markt en blijft dat de komende jaren ook doen. Zij zien binnen de Nederlandse markt voldoende mogelijkheden om hun dienstverlening te leveren bij organisaties die lokaal gericht zijn.

Ontwikkelingen in 2022/2023

SPIE Building Solutions BV werkt inmiddels ruim 10 jaar met een eigen dataplatform: ‘PULSE Core’. Hiermee wordt data gebruikt om efficiënt energiebeheer, comfort in gebouwen, benutting en bezetting en predictive maintenance te realiseren. Daarbij worden ook doorlopend stappen gezet met nieuwe concepten op het gebied van energietransitie en circulariteit en met nieuwe samenwerkingsverbanden. Hierbij besteden zij continue aandacht aan de optimalisatie van de bestaande dienstverlening en het meenemen en trainen van hun medewerkers in al deze ontwikkelingen.

Thema's
Aansluiting bij Core Business
6/10
Integratie van Dienstverlening
7/10
Klantmanagement
7/10
Contract Compliance
7/10
Innovatie en Continue Verbeteren
4/10
Rapportage en Financieel Beheer
6/10
Competenties
Samenwerken
9/10
Betrokkenheid
6/10
Organisatiebewustzijn
5/10
Vakmanschap
9/10
Integriteit & betrouwbaarheid
9/10
Proactiviteit
3/10
Flexibiliteit
8/10

Cultuurmodel

De cultuurbeschrijving is tot stand gekomen door de deelnemende providers een vragenlijst in te laten vullen. Het gebruikte cultuurmodel is gebaseerd op het Organizational Culture Assessement Instrument (OCAI) model van Quinn en Cameron. In dit model is een indeling gemaakt van vier bedrijfsculturen die aangeven op welke manier er in een organisatie wordt gewerkt. Lees hier een korte toelichting per bedrijfscultuur.

Operationele diensten

binnen de dienstverlening mogelijk

HandymanMet eigen personeel of met onderaannemers
Bouwkundig onderhoudMet eigen personeel of met onderaannemers
Installatie onderhoud elektrotechnischMet eigen personeel of met onderaannemers
Installatie onderhoud werktuigbouwkundigMet eigen personeel of met onderaannemers
AfvalverwijderingAlleen met onderaannemers
Terrein onderhoudMet eigen personeel of met onderaannemers
Reguliere schoonmaakAlleen met onderaannemers
Industriële schoonmaakAlleen met onderaannemers
OngediertebestrijdingAlleen met onderaannemers
Groenvoorziening binnenAlleen met onderaannemers
InventarisAlleen met onderaannemers
KunstLeveren dienstverlening niet
Health & SafetyAlleen met eigen personeel
PersoonsbeveiligingLeveren dienstverlening niet
BewakingAlleen met onderaannemers
ReceptieAlleen met onderaannemers
TelefonieLeveren dienstverlening niet
Restaurant/CateringAlleen met onderaannemers
AutomatenAlleen met onderaannemers
TextielLeveren dienstverlening niet
WasgoedLeveren dienstverlening niet
Kantoor-
benodigdheden
Leveren dienstverlening niet
ReproductieLeveren dienstverlening niet
PostkamerLeveren dienstverlening niet
Archief & bibliotheekLeveren dienstverlening niet
VerhuizingLeveren dienstverlening niet
Fleet managementLeveren dienstverlening niet
Travel servicesLeveren dienstverlening niet
Transport servicesLeveren dienstverlening niet
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.