Provider

Ballast Nedam

0
Overall Provider
Performance Score
Voorgaande editie: 7.9
0
PPS Score
Voorgaande editie: 7.9
Organisatie informatie
Organisatie:Ballast Nedam
Algemeen directeur:Atilla Kemal Saĝlam
Moederorganisatie:Rönesans Holding
Algemeen directeur:Erman Ilicak
Omzet in Nederland:Euro 1.041,5 mln.
Aantal medewerkers in Nederland:+/- 2.050
Aantal medewerkers wereldwijd:18.000
Aantal landen actief:13
Website:www.ballast-nedam.nl
Aanbod sourcingsmodellen:PPS
Voorbeeldorganisaties:Justitieel Complex Zaanstad, Detentiecentrum Rotterdam, Kromhout Kazerne, Rijkskantoor de Knoop
Ontwikkelingen klantportfolio:Het klantportfolio van Ballast Nedam is stabiel door de focus op integrale (PPS-)projecten. Doordat dit langdurige contracten zijn, is er weinig sprake van aflopende contracttermijnen.
Net promoter score
Detractors
0%
Passives
0%
Promoters
0%
Kerncompetenties
  1. Resultaatgericht 
  2. Mensgericht 
  3. Betrokken 
  4. Teamwork/samenwerken 
  5. Besluitvaardig 
  6. Dienstverlenend 
  7. Efficiënt 
  8. Communicatief 
  9. Analytisch 
  10. Innovatief 
Organisatie omschrijving

Ballast Nedam is een bouw- en ontwikkelbedrijf dat zich richt op de nationale en internationale markt. Het doel is het bouwen van een veilige en duurzame leefomgeving waarin gezondheid, comfort en welzijn kenmerkend zijn. Elke dag daagt het zichzelf uit om te verbeteren en zo toegevoegde waarde te creëren voor haar klanten. Altijd met het oog op de duurzaamheid van de omgeving waarin we wonen, werken en leven.  

Om dit te realiseren streeft het bedrijf ernaar klanten te helpen om doelen in de bouwindustrie te behalen. De projecten waar Ballast Nedam zich op richt, omvatten een groot deel van onze gebouwde omgeving. Ballast Nedam Asset Management is het organisatieonderdeel dat zich richt op het management, het onderhoud en de exploitatie van integrale (PPS-)projecten. Sinds 2015 is Ballast Nedam onderdeel van Rönesans Holding, waarmee ze deel uitmaken van een internationale organisatie met de ambitie om uit te groeien tot één van de grootste bouwconcerns van de wereld.

Focus op doorontwikkeling

Voor Ballast Nedam Asset Management ligt de focus voor de komende jaren op integrale projecten en de bijbehorende duurzaamheidsopgaven. Een voorbeeldproject wat al 7 jaar onder de verantwoordelijkheid van Ballast Nedam wordt geëxploiteerd is het Justitieel Complex Zaanstad. Een project welke zelfvoorzienend is en volledig voorziet in haar eigen elektrische energiebehoefte. De kennis die binnen het project wordt opgebouwd, komt ten gunste van andere opdrachtgevers en de verschillende organisatieonderdelen van Ballast Nedam.

Maatwerk per project door invulling regierollen

Ballast Nedam Asset Management focust zich voornamelijk op het managen van regierollen binnen een PPS-project. Op deze wijze streven zij ernaar om los van de uiteindelijke oplossing te denken. Per project wordt gezocht naar de best passende oplossing, zodat vakbekwame mensen de opdracht juist kunnen vervullen.

Visie op internationalisering

Ballast Nedam Asset Management is onderdeel van een internationale organisatie, maar blijft zich voornamelijk op de Nederlandse markt richten. Zij zien voldoende uitdaging op het gebied van integrale projecten, variërend van verduurzaming tot het doorontwikkelen naar PPS 2.0.

Ontwikkelingen in 2022/2023

Duurzaamheid legt de basis voor het commercieel succes van projecten en helpt Ballast Nedam om groene en comfortabele leefomgevingen te realiseren. Mens, maatschappij en natuur staan centraal – altijd met de wensen van de klant als uitgangspunt. Zo was Ballast Nedam de eerste organisatie in Nederland dat startte met volledig gasloos bouwen voor woningen. De lat wordt steeds hoger gelegd. Wij zijn van mening dat wij ons zelf moeten stimuleren energiezuiniger te werken, verspilling tegen te gaan en zoveel mogelijk eigen groene energie op te wekken. De energietransitie biedt ons ook kansen om duurzame energieprojecten te realiseren zowel voor ons zelf als voor onze klanten door toepassing van zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie materialen.

Om bij te dragen aan deze transitie heeft Ballast Nedam een ambitieuze doelstelling vastgesteld om in 2030 CO2 neutraal te zijn en voor 2040 energie neutraal. Energie neutraal wil zeggen dat we alle energie die we nodig hebben, ook zelf duurzaam opwekken.

De komende jaren zullen we de samenwerking met onze up- en downstream partners in de toeleveringsketen intensiveren en samen concrete manieren uitwerken om het energieverbruik te verminderen of te verduurzamen. Wij geloven dat anders werken helpt om klimaatverandering en verdere uitputting van de aarde tegen te gaan, namelijk door projecten zo te ontwikkelen en uit te voeren dat alle materialen en grondstoffen herbruikbaar zijn en CO2 wordt vastgelegd door zoveel mogelijk toepassing van biobased materialen.  Dit alles  draagt er toe bij om heel Nederland in 2050 energieneutraal te laten zijn. En nog liever eerder.

Thema's
Aansluiting bij Core Business
8/10
Integratie van Dienstverlening
8/10
Klantmanagement
8/10
Contract Compliance
8/10
Innovatie en Continue Verbeteren
4/10
Rapportage en Financieel Beheer
8/10
Competenties
Samenwerken
9/10
Betrokkenheid
8/10
Organisatiebewustzijn
6/10
Vakmanschap
9/10
Integriteit & betrouwbaarheid
8/10
Proactiviteit
4/10
Flexibiliteit
8/10

Cultuurmodel

De cultuurbeschrijving is tot stand gekomen door de deelnemende providers een vragenlijst in te laten vullen. Het gebruikte cultuurmodel is gebaseerd op het Organizational Culture Assessement Instrument (OCAI) model van Quinn en Cameron. In dit model is een indeling gemaakt van vier bedrijfsculturen die aangeven op welke manier er in een organisatie wordt gewerkt. Lees hier een korte toelichting per bedrijfscultuur.

Operationele diensten

binnen de dienstverlening mogelijk

HandymanAlleen met onderaannemers
Bouwkundig onderhoudMet eigen personeel of met onderaannemers
Installatie onderhoud elektrotechnischMet eigen personeel of met onderaannemers
Installatie onderhoud werktuigbouwkundigMet eigen personeel of met onderaannemers
AfvalverwijderingAlleen met onderaannemers
Terrein onderhoudMet eigen personeel of met onderaannemers
Reguliere schoonmaakAlleen met onderaannemers
Industriële schoonmaakAlleen met onderaannemers
OngediertebestrijdingAlleen met onderaannemers
Groenvoorziening binnenAlleen met onderaannemers
InventarisAlleen met onderaannemers
KunstAlleen met onderaannemers
Health & SafetyMet eigen personeel of met onderaannemers
PersoonsbeveiligingAlleen met onderaannemers
BewakingAlleen met onderaannemers
ReceptieAlleen met onderaannemers
TelefonieAlleen met onderaannemers
Restaurant/CateringAlleen met onderaannemers
AutomatenAlleen met onderaannemers
TextielAlleen met onderaannemers
WasgoedAlleen met onderaannemers
Kantoor-
benodigdheden
Alleen met onderaannemers
ReproductieAlleen met onderaannemers
PostkamerAlleen met onderaannemers
Archief & bibliotheekAlleen met onderaannemers
VerhuizingAlleen met onderaannemers
Fleet managementLeveren dienstverlening niet
Travel servicesLeveren dienstverlening niet
Transport servicesAlleen met onderaannemers
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.